Čestitamo Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj

Slika: Čestitamo Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj

Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 1. ožujka Međunarodnim danom civilne zaštite

Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 1. ožujka Međunarodnim danom civilne zaštite, kao sjećanje na dan kada je 1972. godine počela s radom Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Ženevi. Primarni joj je cilj podizanje svijesti javnosti o opasnostima od velikih nesreća i katastrofa, ali i isticanja uloge civilne zaštite u prevenciji, odgovoru na krize te saniranju posljedica. Republika Hrvatska taj dan obilježava od 1992. godine, temeljem Odluke Vlade RH o proglašenju Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Na isti datum obilježava se i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Ovih dana diljem Hrvatske društva Crvenoga križa u suradnji s drugim organizacijama koje čine dio sustava civilne zaštite, održat će prigodna događanja kako bi građani imali prilike vidjeti što sve rade sastavnice sustava civilne zaštite. Središnja svečanost bit će održana u petak u Jastrebarskom na kojoj će sudjelovati i predstavnici Hrvatskog Crvenog križa.

Svim kolegama i partnerima u sustavu zaštite i spašavanja Hrvatski Crveni križ želi sretan 1. ožujka, Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj! Neka izazovi s kojima se svakodnevno susrećemo još više ojačaju naše zajedništvo i osnaže našu suradnju na dobrobit svih onih kojima je naša pomoć potrebna.


Izvor: HCK