Socijalni programi

SLUŽBA ZA SOCIJALNE DJELATNOSTI / SOCIJALNI PROGRAMI GRADA

Gradsko društvo Crvenog križa Sisak provodi Socijalne programe grada Siska što obuhvaća:

-Plaćanje dijela osnovnih režijskih troškova (struja, voda, smeće) za korisnike zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Sisak

-Isplatu jednokratnih interventnih pomoći o kojima odlučuje Povjerenstvo za socijalnu skrb Grada Siska

-Isplatu naknada za novorođenu djecu u iznosu od 3.500 kn za dijete s područja grada


Račune za plaćanje dijela osnovnih režijskih troškova (struja, voda, smeće) možete donijeti od 10. do 20. u mjesecu od 9 do 12 sati na Bazen Sisak.

Zahtjev za jednokratnu interventnu pomoć podnosi se u Gradskoj vijećnici.

Zahtjev za potporu obitelji za novorođeno dijete: uz zahtjev je potrebno priložiti Izvadak iz matice rođenih ili Rodni list djeteta, Uvjerenje o prebivalištu roditelja, kopije osobnih iskaznica i IBAN podnositelja zahtjeva (tekući ili zaštićeni račun). Novčana potpora za novorođeno dijete bit će uplaćena na dostavljeni bankovni račun sljedeći mjesec iza 15-tog. Napominjemo kako korisnici zaštićenog računa trebaju prethodno u FINI evidentirati ustanovu uplatitelja novčane potrebe za novorođeno dijete (Gradsko društvo Crvenog križa Sisak, Ulica kralja Tomislava 18, OIB 49661065771) inače im sredstva neće biti doznačena na navedene račune.

Prilikom prijave rođenja djeteta u Matičnom uredu u Sisku ujedno se vrši i prijava za jednokratnu pomoć za novorođeno dijete od strane Grada Siska.

Grad Sisak je u suradnji s Ministarstvom uprave pristupio usluzi e- Novorođenče čime je građanima Siska omogućio bržu i jednostavniju prijavu novorođenog djeteta te predaju zahtjeva za novčanu potporu za novorođeno dijete kroz sustav e-Građani.

Detaljne upute možete pronaći na poveznici: https://sisak.hr/e-novorodence/

(Sve navedene potpore financira Grad Sisak a provodi Gradsko društvo Crvenog križa Sisak)